Scenkonstportalen.se

På scenkonstportalen.se bokar du Sveriges turnerande scenkonstföreställningar. Den finansieras av Riksteatern.

För dig som arrangerar

Scenkonstportalen.se är verktyget där du som arrangör söker och bokar Sveriges turnerande scenkonstföreställningar. I söket skräddarsyr du dina sökningar genom att ange åldersgrupp, kategori, turnéområde med mera. Du klickar dig enkelt vidare till produktionssidorna där du hittar all information om föreställningen. Producenten har möjlighet att lägga upp text, bilder, filmer och marknadsföringsmaterial så att du kan bilda dig en uppfattning om produktionerna du hittar. Spara intressanta föreställningar och dela med dina kollegor, experimentera med sökningarna och se vilket utbud som finns tillgängligt just nu. Kanske hittar du något nytt som lockar nya målgrupper eller bredare publik. När beslutet är fattat skickar du snabbt din bokningsförfrågan via scenkonstportalen.se. Den landar i producentens e-post och syns även för producenten direkt på scenkonstportalen.se.

För att skicka bokningsförfrågningar behöver din förening vara registrerad som arrangör på scenkonstportalen.se. Klicka här för att registrera dig som arrangör (http://scenkonstportalen.riksteatern.se/registrera-anvandare-arrangor)

Hittar och boka dina föreställningar

Steg 1: Hitta en produktion

  1. Gå till www.scenkonstportalen.se
  2. Logga in med dina inloggningsuppgifter
  3. Gå till ”Snabbsök” som finns överst på sidan
  4. Skriv in namnet på den föreställning eller producent du söker
  5. Du kommer till producentsidan eller produktionssidan. På producentsidan hittar du alla bokningsbara föreställningar.

Steg 2: Skicka en bokningsförfrågan När du kommit till en producentsida på scenkonstportalen.se gör du så här:

  1. Klicka på en produktions namn eller bild för att komma vidare till produktionssidan. Där hittar du all information om föreställningen.
  2. Klicka på ”Skicka bokningsförfrågan” som finns uppe till höger. Du får upp bokningsformuläret.
  3. Välj vilka föreställningar du vill skicka bokningsförfrågan till och önskad turnéperiod. Du kan skicka förfrågningar på flera produktioner i ett och samma formulär. I meddelandetexten har du möjlighet att ställa frågor eller komplettera med ytterligare information.
  4. Längst ner i formuläret bifogar du din spärrlista där du anger de datum föreningen inte kan ta emot föreställningen, till exempel om lokalen är uppbokad med andra arrangemang vissa datum. I spärrlistan är det viktigt att du anger den lokal spärrlistan avser.