08 Maj

SOM ETT JÄVLA SOLSKEN

“Som Ett Jävla Solsken” är en fri dramatisering av Fatima Bremmers biografi (som tilldelades Augustpriset 2017) om reportern Ester Blenda Nordström. Genombrottet kom när hon provade på att jobba som piga, i ett undersökande journalistarbete, vilket ledde till flera uppmärksammad artiklar, en bok och en långfilm! Hennes äventyrliga resor i bl.a USA, Sibirien och Argentina blev som följetonger för tidningsläsarna.

Den förbjudna kärleken mellan Ester Blenda och Carin löper som en röd tråd genom hela berättelsen. Samkönade äktenskap blev lagligt först 2009.

Information om arrangemanget:

Ester Blenda Nordström - en av 1900-talets mest fascinerande kvinnor. Medan begreppet ”Den Nya Kvinnan” myntades levde Ester Blenda dess innebörd i praktiken. Hon utforskade världen, rökte pipa och körde motorcykel i en tid när kvinnorna gick i långklänning och ännu inte fått rösträtt.

Anna-Lena Hemström gestaltar och berättar om denna motsägelsefulla personlighet i ett collage av hisnande resor, scener och sånger. Det handlar om engagemang, glädje och galenskap. På scen finns också gitarristen Mulle Holmqvist.

Arrangemanget är Växjö Teaterförenings bidrag till Prideveckan i Växjö.

Mer info:
http://www.annalenahemstrom.se/styled-2/ettjavlasolsken.html

Datum: 2019-05-08

Tid: 19:00

Plats: Växjö, Växjö Teater

Biljettinfo:

Ordinarie: 290 kr
Scenpass/medlem: 250 kr
Studerande och ungdom: 150 kr
Scenpass studerande och ungdom: 130 kr

Köp biljett

Scenpasserbjudande: 40 kr/ungdom 20 kr